Cincopatasalgato
San Salvador, El Salvador
+ 503 7888 9380

Cincopatasalgato
Valencia, Spain
+ 34 6227 90342

Email
info@cincopatasalgato.com

Cincopatasalgato
San Salvador, El Salvador
+ 503 7888 9380

Cincopatasalgato
Valencia, Spain
+ 34 6227 90342

Email
info@cincopatasalgato.com

connecting golf
with design

El Salvador

Learning to Fly

Learning to Fly was designed as a viewing platform over a golf course, where a couple of empty nesters could enjoy their hobbies surrounded by nature.
He wanted to wake up and go outside to see who was playing, hop into his golf cart and head straight to Hole 1 without going back inside the house.
She wanted to wake up and meditate, do yoga, cook and train her dogs while enjoying the sea and mountain views of the golf course.

connecting architecture
with sustainability

Learning to Fly is a sustainable home that produces its own energy. A north/south orientation maximizes daylight and allows cross ventilation to naturally refresh the house, reducing energy consumption. The south facade was designed as a closed wall to protect from direct sun rays, with small slits or openings to let air flow through.

Size: 500m2

Status: Completed 2015

Team: José Roberto Paredes,
Roberto Dumont, Kevin Moreno,
Andrea Monedero, Pablo Meléndez

Construction: López Hurtado

Photography: Jason Bax Photography

connecting golf
with design

El Salvador

Learning to Fly

Learning to Fly was designed as a viewing platform over a golf course, where a couple of empty nesters could enjoy their hobbies surrounded by nature.
He wanted to wake up and go outside to see who was playing, hop into his golf cart and head straight to Hole 1 without going back inside the house.
She wanted to wake up and meditate, do yoga, cook and train her dogs while enjoying the sea and mountain views of the golf course.

connecting architecture
with sustainability

Learning to Fly is a sustainable home that produces its own energy. A north/south orientation maximizes daylight and allows cross ventilation to naturally refresh the house, reducing energy consumption. The south facade was designed as a closed wall to protect from direct sun rays, with small slits or openings to let air flow through.

Size: 500m2

Status: Completed 2015

Team: José Roberto Paredes,
Roberto Dumont, Kevin Moreno,
Andrea Monedero, Pablo Meléndez

Construction: López Hurtado

Photography: Jason Bax Photography

0

Share This