Cincopatasalgato
San Salvador, El Salvador
+ 503 7888 9380

Cincopatasalgato
Valencia, Spain
+ 34 6227 90342

Email
info@cincopatasalgato.com

Cincopatasalgato
San Salvador, El Salvador
+ 503 7888 9380

Cincopatasalgato
Valencia, Spain
+ 34 6227 90342

Email
info@cincopatasalgato.com

connecting land
with skies

El Salvador

La Piscucha

Located on a hilltop, La Piscucha (salvadorean for kite) connects everything that brings this family together: love for local design, music, ocean views, cool breezes, nature and the sensation of freedom.
The environmentally conscious owners wanted to build a house with a “summer home” feel, yet with modern and sophisticated design.
La Piscucha was designed with a series of levels organized around the central entertainment area. The main rooms of the house are oriented to maximize the effect of views of the capital city San Salvador, the mountains, and the Pacific Ocean. Green design concepts were integrated, including floor to ceiling windows for natural light and ventilation, waste water treatment and separate stormwater treatment, solar panel lighting, and reused wood for coating outside the main room.
The final touch: the roof was designed to give the house a “ready to fly” sensation.

Size: 455m2

Status: Completed 2011

Team: José Roberto Paredes, Marcos Salcedo,
Daniella Rochi, Helen Navas

Construction: Prisma

Photography: Jason Bax Photography

connecting land
with skies

El Salvador

La Piscucha

Located on a hilltop, La Piscucha (salvadorean for kite) connects everything that brings this family together: love for local design, music, ocean views, cool breezes, nature and the sensation of freedom.
The environmentally conscious owners wanted to build a house with a “summer home” feel, yet with modern and sophisticated design.

La Piscucha was designed with a series of levels organized around the central entertainment area. The main rooms of the house are oriented to maximize the effect of views of the capital city San Salvador, the mountains, and the Pacific Ocean. Green design concepts were integrated, including floor to ceiling windows for natural light and ventilation, waste water treatment and separate stormwater treatment, solar panel lighting, and reused wood for coating outside the main room.
The final touch: the roof was designed to give the house a “ready to fly” sensation.

Size: 455m2

Status: Completed 2011

Team: José Roberto Paredes,
Marcos Salcedo, Daniella Rochi,
Helen Navas

Construction: Prisma

Photography: Jason Bax Photography

0

Share This